Det största miraklet i livet

Den största händelsen i mitt liv är givetvis när min dotter föddes. Jag hade genomlidit en lång och smärtsam graviditet enligt mig och hade otaligt många dagar med migrän och illamående. När det lilla livet äntligen kom ut var jag med andra ord lättad och kunde äntligen känna glädje igen och att jag mådde bra. Inte nog med att vår lilla bebis mådde bra så mådde även den lilla mamman bra och inget kunde stoppa oss.

Precis så kändes det när lilla livet lades på en barnvåg för att vägas för första gången. Vi hade innan förlossningen länge pratat och gissat om längd och vikt så det blev nästan som att vänta på resultatet i melodifestivalen när vi väl skulle få reda på vad hon vägde. I samband med att vi varit i det lilla rummet och väntat på att värkarna skulle sätta igång på riktigt och jag skulle öppna mig, för vad som kändes då, många centimeter till hann vi diskutera ganska mycket annat också.

Vilka fantastiska verktyg

Bland annat pratade vi om just en barnvåg. En barnvåg som liksom är tillverkad för medicinskt bruk, men omslutande sidor för att bidra till att såväl barn som användare ska känna sig trygga. Den låga höjden på barnvågen är välplanerad för att göra den extremt stabil och säker. Displayen är gjord för att vara lätt att läsa av och vågens konstruktion gör att vågen är mycket enkel att hålla ren.

Kan ni tänka er att det finns så många verktyg och instrument, bara inom sjukvården, som är uppfunna just för dessa syften. Att hålla en bebis på plats när den ska vägas för första gången i livet. En barnvåg är bara ett av alla verktyg som hjälper sjukvården och hela samhället att fungera. Visst är det fantastiskt?