Fixar bromsoken innan en bilförsäljning

Det drar ihop sig till bilförsäljning. Jag planerar att sälja min bil under vintern. Den nuvarande kärran har rullat närmare 20 000 mil och fungerat i princip felfritt. Senaste besiktningen gick bilen igenom utan krångel. Det jag kunde notera var att mina bromsar såg lite trista ut med rost som var synligt. Jag sökte efter billig bromsoksfärg för att åtgärda detta. Hittade ett par leverantörer på nätet som erbjöd bromsoksfärg billigt, det blev ett snabbt köp och 1 vecka senare har jag äntligen målat om bromsoken med denna färg. Resultatet blev bra och hjulen ser mycket snyggare ut nu. Detta är såklart plus i kanten när jag nu ska sälja bilen.

Innan jag kränger iväg bilen ska jag beställa en inre och yttre tvätt så den blir riktigt fräsch. Köparen kommer få med ett par vinterdäck samt extra dragkrok.

När bilen är såld kommer jag köpa en begagnad SAAB. Min tanke är att dessa nu har ett bra pris och det är relativt lätt hitta reservdelar till förmånliga priser. SAAB är en svensk klassiker och jag gillar designen på bilarna. Modellen jag spanar på är SAAB 9000, framförallt modellerna som producerades i slutet av 90-talet.

Har kikat en del på annonssidan Blocket.se och där vimlar det av fina SAABar. Får jag välja fritt köper jag gärna en röd modell, helst med dragkrok. Priserna ligger runt 25- 30.000 kr i dagsläget om man kollar på bilar som gått upp till 20 000 mil. Det finns SAABar som är betydligt billigare men då får man vara beredd på att meka i verkstaden. Jag är inte så sugen på att renovera, så det får bli en bil som är i okej skick. Kommer anlita en kompis när jag köper bilen, han är bra på att hitta brister i bilar och äger själv en begagnad SAAB.