En elektrifierande dag för mig som taxichaufför i Höganäs

Håller på och bär ned hyllor till källaren för att få mer plats i förrådet. Fler hyllor gör det möjligt att få undan alla skräp jag har på golvet i förrådet.

När jag står i trappan och släpar hyllplan ned mot källaren blir det plötsligt bäcksvart i trappuppgången. Strömmen har gått! Satans perkele vilken otur man kan ha. Jag fick ta mig upp till lägenheten och leta fram en gammal pannlampa. Klampade ned i källaren igen med hyllplanen och lyckades efter många svordomar få upp hyllorna i förrådet.

Det är strömlösa dagar som denna jag önskar att jag var en elektriker i Höganäs istället för taxichaufför. Nu löste sig elavbrottet efter ett besök av bostadsföreningens vaktmästare. Efter ett par timmar var strömmen tillbaks igen och humöret blev lite mer harmoniskt.

Känner faktiskt en elektriker i Höganäs. Det är en av mina gamla klasskamrater som driver en firma inne i centrum. Han har ett 20-tal anställda och tar jobb med 10-mils radie från Höganäs. Funderade själv aldrig på en karriär som elektriker, trivs bättre som taxichaufför.

Innan jag började köra taxi jobbade jag på ett stålverk. Det var kul med ett lite mer fysiskt jobb, men luften i stålverket var under all kritik och påverkade hälsan lite för mycket. Slutade efter 3 år och började då utbilda mig till taxichaufför. Tror det totalt tog 9 månader innan jag fick min taxilegitimation. I början körde jag för ett taxibolag och idag har jag en egen privat firma. Kör mestadels företagskunder men det blir även en del privatkunder på helgerna. Vi har haft en hel del konkurrens från förare som kör Uber och jag tycker de är lite av ett otyg i branschen.

Yrket som taxichaufför passar bra för personer som har bra lokalsinne och gillar att träffa nya människor. Tror jag kommer fortsätta köra taxi tills jag pensionerar mig om 10 år.