Hyresrätt i Djursholm

Skulle du vilja bo i Djursholm bland alla kändisar och mångmiljonärer så får du hosta upp med stora summor. Den största delen av alla bostäder i Djursholm är dyra villor med stora trädgårdar och en historia ända från sent 1800-tal och tidigt 1900-tal. Här är eliten i Sverige bosatta och att försöka hitta en hyresrätt i Djursholm kan vara svårt. Det finns dock några områden med relativt nybyggda kedjehus och hyreshus med både bostadsrätter och hyresrätter. Med tanke på att medelinkomsten för de som är bosatta i Djursholm ligger på några miljoner så lär det bli ganska dyrt att bo även i hyresrätt.

Historia om Djursholm

Den mest kända byggnaden i Djursholm är det gamla godset Djursholm som numera är mer känt som Djursholms slott (huvudbyggnaden på godset). Det finns spår av delar i godset som kan härledas ända tillbaka till medeltiden men första gången som det nämns vid namn var 1432. Till godset hör också ett kapell som invigdes 1902 och är delvis byggt i reveterat trä med ett åttkantigt torn. På udden, det så kallade ”gamla Djursholm” finns många villor av historiskt värde. År 2021 köptes halvön av Spotify’s grundare för dryga 550 miljoner kronor.

Mer om Djursholm

Djursholm är ett av 4 områden som ingår i Danderyds kommun som i sin tur ligger i Stockholms län. De andra 3 delarna av Danderyd är Enebyberg, Stocksund och Danderyd. Det bor runt 9 300 personer i Djursholm som betraktas som ett exklusivt bostadsområde, med många rika kändisar. Här finns några av Sveriges absolut dyraste villor! Djursholm har sedan längre tid tillbaka varit populärt för många av Sveriges företrädare för svenskt finans- och näringsliv, akademi och kulturliv. Förutom Spotify’s grundare Daniel Ek bor bland andra Magnus Uggla och Loa Falkman på Djursholm samt många fler kändisar. Att finna en hyresrätt i Djursholm må vara svårt men inte omöjligt, allt beror på vad du vill betala.