Ekonomisk rådgivning

Jag och min man håller på att skilja oss just nu och det är så jobbigt. Det är jättesvårt att hantera alla känslor och utanpå detta kommer allt praktiskt och det som har med ekonomi att göra.

Jag skulle verkligen behöva ekonomisk rådgivning för att veta att jag tar rätt beslut. Det är så mycket som måste bestämmas. Ska någon av oss bo kvar i huset eller ska vi sälja det? Om vi säljer huset hur mycket kan vi räkna med att få loss? Räcker det till att köpa en bostadsrätt? Hur kommer min ekonomi att se ut framöver?

Ja, jag är i väldigt stort behov av ekonomisk rådgivning. Men vad kostar det att anlita någons om hjälper mig? Har jag råd med det?

Som tur är har vi inga hemmavarande barn längre och vi är fortfarande vänner och kan diskutera allt. Om min man inte skulle ändra personlighet plötsligt så vet jag att han vill att vi båda ska ha bästa förutsättningar att klara oss bra ekonomiskt i framtiden.

Vårt företag

Vi äger dessutom ett litet företag tillsammans och det vill vi försöka driva vidare tillsammans. Man kan ju inte veta vad som händer i framtiden om och när någon av oss träffar en ny. Men som läget är nu så tror vi båda att det ska fungera bra. De senaste åren har det varit jobbet som mest hållit oss samman. Den passionerade kärleken har tyvärr tagit slut.

Företaget är inte så krångligt, det är ett aktiebolag där vi båda sitter i styrelsen och är anställda på lika villkor.

När vi väl bestämt oss hur vi vill ha det med boende och andra ekonomiska saker så ska jag faktiskt ta kontakt med någon som kan ge mig / oss ekonomisk rådgivning. De är ju duktiga på att se vad olika beslut kommer att innebära och det är något jag verkligen behöver.