Kanske blir det älgjakt med hund

Nu när även min bror har jägarexamen blir det mer jakt i skogen. Jag brukar själv jaga varje höst med jaktlaget som hör till mina marker. Vi är totalt ett gäng på 14 man som ger oss ut varje höst för att jaga älg och vildsvin. Vildsvinen har ökat markant de senaste åren och vi fäller fler för varje år. Får jag välja djur blir det älg, eftersom älgens kött är godare enligt mig.

Nu när brorsan har skaffat sig licens ska vi börja jaga tillsammans. Innan jag släpper med honom på jakten får han träna på djur vi har i ett hägn. Hägnet är på 1 kvadratkilometer och har både hjort och vildsvin. Behöver fixa lite jaktkläder också till brorsan, ska kolla in hemsidan jägarliv som har en del kläder.

Vi brukar lämna ifrån oss djuren för styckning när jakten är över. Eftersom det varierar mycket från år till år vem som fäller djur har vi valt att dela upp köttet gemensamt mellan alla. Är det någon som inte vill ha sin andel kan han sälja det till en av de andra i jaktlaget. Jag är inte så noga med vildsvinsköttet, men betalar gärna en slant om det är kött från en älg.

Skulle behöva skaffa mig en ny jaktkeps. Du kanske har sett kepsarna, de har ofta en skrällande orange färg för att man ska synas extra tydligt under jakten. Kanske har de jaktkepsar på Jägarliv? Får ta mig en kik på hemsidan.

Vi funderar på att skaffa en hund till jakten. Jag har inte haft hund tidigare men brorsan och hans tjej vill ha en karelsk björnhund. Den skulle vara perfekt att ha med på älgjakten, de är väl anpassade för att jaga älgar. Att ha med hund på jakten vore kul, de är bra på att spåra upp djuren och ökar chanserna att vi fäller en älg.