Att plugga är kul

I höstas började jag plugga design med inriktning textil och mode och var till en början ganska skeptisk. Mest för att min skolgång tidigare inte hade varit en dans på röda rosor men innerst inne visste jag att jag skulle någon gång plugga men i sådant fall något som jag verkligen, verkligen uppskattade och tyckte om. Så blev fallet när jag blev antagen till Designutbildningen på Nordiska Textilakademin i höstas och ingen är helt enkelt lyckligare än jag.

 

Vi jobbar med mycket och brett inom designbranschen och just nu håller vi på att designa en kollektion för ett valfritt outdoor-märke. L.Brador arbetsbyxor var egentligen det första som slog mig när vi fick uppgiften i detta projekt. Jag vet att dem är kända för sin stretch och som del i de flesta uppgifterna behöver vi utveckla varumärket som redan existerar och verkligen våga ta ut gränserna men till en rimlig mängd när vi gör kollektionerna. Med andra ord blev L.Brador en bra ledstagare i mitt kollektionsarbete där jag ännu mer kommer fokusera på hur plagget faktiskt är anpassat efter varumärket.

Är detta verkligen plugg?

Ja, det är en fråga som jag ganska ofta ställer mig, framförallt när jag på skoltid kan sitta och genomsöka hemsidan med L.Brador arbetsbyxor och se det som en lärprocess. Mest med tanke på att jag jobbar kreativt samtidigt och försöker koppla detta till uppgiften men också för att det är så himla kul. Flera gånger tänker jag hur tacksam jag är för att jag inte behöver läsa tjock kurslitteratur till ingen mening. Men det jag oavsett landade i när jag blev fundersam över om detta var plugg eller inte var att det är ett tecken på att jag valt helt rätt, med andra ord så bra val att jag inte ens märker av att jag pluggar och lär mig något inför framtida yrken.