Det finns inte mycket som är lika skrämmande som fuktskador i huset

Som husägare har man ju ganska mycket ansvar att ta vara på sitt egna boende jämfört med att hyra en lägenhet. Men det finns ju en del utrymme för oro också, och för min del får jag nästan panik när jag tänker på att det skall uppstå fuktskador någonstans. När jag var barn drabbades mina föräldrars hus av mögel i golvet. Det var dåligt hantverk när huset byggdes som till slut avslöjades. Det gick att fixa men det tog tid och det var vansinnigt omständligt och dyrt.

Gör det riktigt från början

Dessa erfarenheter och hjärnspöken fick mig att se till att när jag slutligen byggde mitt eget hus, ja då gjorde jag det så fuktsäkert som det någonsin gick. Golv, väggar och tak, de skulle inte släppa in en droppe oönskad fukt. Jag hittade ett företag som har lång erfarenhet av att både förebygga men också åtgärda fuktskador. Det känns oändligt skönt att veta att jag har vidtagit de åtgärder som jag kan. Rejält isolerat under och vid väggarna och med ett tak som kommer att hålla för framtida generationer.

Det är nästan aldrig för sent att fixa sina fuktskador

Om du nu står där med fuktskador så finns det faktiskt en hel del som går att fixa till. Byta syllar, isolera krypgrunder, installera avfuktare eller kanske ordna till dräneringen är alla exempel på vad som kan ordnas i efterhand. GE-AB är ett företag jag kan rekommendera om ni finns i Borås eller Göteborgs området och fundera på om det kanske skulle vara en ide att kolla upp hur det ser ut innan fuktskador har uppstått. Bättre att förekomma än att förekommas inte sant?