Egentillverkade tröjor med pärlor och glaspärlor

Idag var jag hos min syster som bor nästan granne med mig. Hon jobbar som sömmerska med tyg, tråd och egendesignade uppgifter, alltså sånt som går att massproducera och sälja via olika kanaler såsom blocket, tradera och via gratiskanaler på Facebook bland annat.

Syrran frågade om inte jag som också har en så kreativ läggning skulle göra en egen tröja som jag själv kunde testa att sälja. Varför inte tänkte jag, både eftersom syrran besitter rätt maskiner och måttlistor men framförallt har stor erfarenhet av tillverkning. Hon hjälpte mej såklart med måtten och sånt som är viktigt ur passformssynpunkt, sen sydde jag faktiskt helt själv utan större direktiv.

När jag var klar så tyckte syrran dessvärre att den tyvärr såg lite tråkig och tidsmässigt fel ut. Hon kom då med idén om att jag kunde sy på lite olika innovativa och snygga detaljer också för att höja känslan på plagget. Tanken var såklart väldigt god, men min ambition och noggrannhet gjorde att det faktiskt tog hela kvällen och en bit in på natten, vilket medförde att jag var tvungen att gå och lägga mig med en ofullständig tröja

Påfallande dag så började jag direkt efter att jag vaknat med ett tidigt frukostbesök. Jag tillbringade hela förmiddagen med att sy på massvis med pärlor som jag tycker är fina. Det var främst glaspärlor i alla de färger som jag fäste lite likt en logotype men även en stor blomlik kreation bak på ryggen. I mina ögon blev den rätt snygg faktiskt!

Så redan på måndagen så hade jag på mig tröjan till jobbet för att känna av om hur mina arbetskamrater tyckte om den. Glädjande nog var det jättemånga som ville att jag skulle göra likadana till dem också, fast med andra motiv som de hade som önskemål. Så veckan därpå hade jag en order på totalt fyra tröjor som jag påbörjat tillverka men inte riktigt har hunnit med att avsluta. Den sista tröjan blir nog klar nästa vecka. Min egna har jag faktiskt inte sålt ännu. Jag tycker om den för mycket för det. Men blodad tand har jag fått så jag ska nog utveckla mitt produktutbud från tröjor till andra plagg också i en snar framtid.